Unknown-3.png

Samarbejde siden: 2019

I foråret 2019 blev jeg tilbudt et nyt samarbejde. Et samarbejde, som jeg med stor fornøjelse har takket ja til og jeg kan med stor fornøjelse nu kalde mig selv for profilrytter for Hilbar Skandinavien.

Hilbar står bag en lang række af kvalitetsvarer til den islandske hest.Deres lædervarer er forarbejdet af vegetabilsk engelsk kvalitetslæder efter de rigtige sadelmagertraditioner, som bliver bragt videre til dagens udstyr.


Hilbar producerer først og fremmest islændersadler i absolut topklasse, som har en meget høj standard og er designet på hestens præmisser. Hilbar har udover sadler også et kæmpe sortiment af tilbehør til den islandske hest.

I fremtiden skal jeg være med til at teste Hilbars produkter, inden de kommer på hylderne! Et nyt kapitel, som jeg glæder mig ufattelig meget til! På denne side kan du også læse lidt om mit udstyr fra Hilbar!

Min sadel

Jeg rider i min Hilbar Royal Novation Deluxe sadel, som jeg har brugt i mange år efterhånden. Sadlen er en kombination af de to foretrukne Royal-modeller "Classic" og "Revolution". Den flade sadelbom kombineret med bløde knæpuder giver et korrekt og komfortabelt sæde. Den let forhøjede bagsvissel, som er kantet, giver mulighed for flere forskellige indvirkningsmuligheder. Knæpuderne understøtter en god benstilling og giver knæet fuld bevægelighed. Sadlen er stoppet med syntetisk uld, som har høj resistens mod sved, hvilket betyder at ulden ikke danner knuder. Sadlen har en træbom med bevægelig fjederstål. 

Sadlen har V-gjord system og fåes i 16,5" - 17" - 17,5" og i bomvidde 30, 32, 34, 36 


Sadlen kan fås med enkeltlags sadelklap eller dobbeltlags sadelklapper.
Målet med udviklingen af Hilbar Royal serien er, at fremstille en sadel, som byder på maksimal behagelighed og skånsomhed for hestens ryg og samtidig giver rytteren et komfortabelt sæde og korrekt opstilling.

 

Hilbar sadlerne er lavet af okselæder af meget høj kvalitet, som er garvet vegetabilsk. Læderet har den fordel, at den har en høj resistens mod sved og tilpasser sig efter nogen tid rytterens benprofil.

De sadler med dobbeltsadelklap er overtrukket med blødt okselæder, som giver dem et flot udseende.

1359_royal_novation_anatamic.png

Sadeltilbehør

Min sadel er selvfølgelig ingenting uden dens tilbehør. Jeg rider med Hilbar stigremme i str. 80 cm. Stigeremmen er  utrolig bløde, da de er lavet af okselæder af absolut højeste kvalitet. Remmen har en nylon-kerne som man sætter fast på sadlen. Stigeremmene fåes i både 70 og 80 cm.

På mine stigeremme sidder mine Hilbar sikkerhedsstigebøjler i mat sort. De fuldender sadlens udsende med et stilrent design og et lille Hilbar logo.

sortstigboejle.png
image-4.png

Hilbar Exklusive Design Trenser

Hilbar Exklusiv Trenser kan bestilles som standardtrenser, men man har også muligheden for at designe sin egen trense og dermed sætte sit eget præg på hestens hovedtøj. Man kan vælger blandt et utal af delkomponenter, som befinder sig i Hilbars sortiment.

I Hilbars design-program gives der flere muligheder end standard-trenserne. Alle trenser og design-komponenterne er håndværk af bedste kvalitet. 

Læderkvaliteten er eksklusivt engelsk kvalitetslæder, som er vegetabilsk garvet, og trenserne er forarbejdet i høj standard. Nakkestykkerne er blødt polstret og de ergonomiske nakkestykker er udformet i samarbejde med aktuelle veterinære principper, som forårsager at trykket på atlashvirvlen i nakkeområdet på hesten mindskes, således at den minimerede nervestimuli giver mulighed for en afslapning af hestens overlinje. Derved opnår man det bedste resultat i opbygningen af den bærende muskulatur i hals, ryg og lænd på den islandske hest.. 

De ergonomiske nakkestykker fås i to bredder. Hvis islandshesten har meget kraftig man, kan det være en fordel at vælge den smalle udgave, men ellers anbefaler dyrlægerne den brede. 

Der kan vælges engelsk kombineret næsebånd, som kan forvandles til et engelsk eller det hannoveranske. 
Design-serien byder på en del flere pandebånd af vidt forskellige designs, et sortiment der er noget større end standardprogrammet.

IMG_3467.jpeg

Min trense

 Min trense er sammensat ud af Design-serien, hvor jeg har valgt at gå den simple vej i forhold til design og i stedet sammensætte en trense, som sætter hestens velbefindende i højsædet. Af den grund har jeg valgt Atlas-pro nakkeremmen, som der beskrives nedenfor. Pandebåndet er modellen "Crystal" som giver lidt ekstra bling til designet. Helt kedeligt skal det jo heller ikke være!

Næsebåndet er et simpelt og blødt hannoveransk næsebånd, med et lille Hilbar-merch i højre side. Som det sidste har jeg også Hilbar tøjler, hvor man har mulighed for at sammensætte sin egen tøjle.

Atlas.jpeg

Atlas-pro nakkeremmen

Atlas Pro nakkestykket er meget blødt foret og designet til at lette trykket på den forreste nakkehvirvel, også kendt som atlas-hvirvlen. 

 

Nakkestykket er udformet således, at der ikke skabes pres eller tryk på atlashvirvlen, som kan påvirke hestens skulder og bevægelsesfrihed i forbenet, som er forbundet af brachiocephalicus-musklen (Se billedet). Hvis musklen bliver anspændt eller belastes, så kan det forårsage begrænsninger i forbenets bevægelsesfrihed. Musklen hæfter sig på de forreste nakkehvirvler og forbinder dem med den øverste del af forbenet. For at opnå en naturlig og afslappet bevægelse i hesten, så er man nødt til at have en afspændt brachiocephalicus. 

 

Atlas-pro aflaster nakkehvirvlerne og skaber dermed også de bedste forudsætninger for at undgå uønskede spændingen i hestens muskulatur, samtidig med at hesten bliver tilpas og veloplagt til det daglige arbejde.