Klipning af heste

Hvorfor klippe sin hest?

Der findes mange årsager til at man føler et behov for at hjælpe sin hest. Størtstedelen vælger klipningen for hestens velbefindende, men man kan også klippe sin hest for mindske risikoen for sygdomme.

Det ligger dybt i hestens nat at sætte ekstra pels når dagene bliver kortere, især islandske heste som iklæder sig den enormt hårdføre vinterfrakke for at holde kulden på afstand. Heste som bliver anvendt til ridning og konkurrence bliver trænet året rundt, og her oplever flere en udfordring af pelsen, da den giver for meget varme under træning og efterlader hesten badet i sved efter træning. Her vil klipningen være en oplagt løsning, for at forbedre hestens præstation under træning, da hesten lettere kan komme af med varmen. Ved at klippe hesten mindsker du også risiko for forkølelse eller lungebetændelse, da hesten ikke står med land våd pels i koldt vejr. 

Klipning anvendes også hos heste med meget hovskæg, for at mindske risikoen for muk og svamp, når klimaet bliver vådt og fugtigt. Hvis en hest halv eller fuldklippes, anbefales det at man benytter sig af dækken som kompensation for den manglende pels. Lændedækken anbefales under opvarmning og afrisning

Fordele ved at klippe sin hest:

  • Hesten får lettere ved at komme af med varme og sved under træning

  • Hestens pels tørre hurtigere efter træning

  • Man kan forebygge en række sygdomme som fx muk

  • Pelsen er nem at holde pæn og ren

Jeg har mange års erfaring med klipning, hovedsagligt af islandske heste, men også andre racer. Her på siden er de mest populære faconer vist. Har du specifikke ønsker, så tag endelig kontakt og fortæl mig om dine ønsker. Hvis din hest ikke har prøvet at blive klippet før, så tager vi det i dens tempo så den er tilpas med situationen og dermed også kan klippes en anden gang. Ved første møde med klipperen er det en god ide med snacks eller et hønet.

VIGTIGT!

Det er meget vigtigt at hesten er tør og ren inden den klippes, ellers kan jeg ikke udføre mit arbejde.

fullsizeoutput_29ca.jpeg
fullsizeoutput_29d4.jpeg

Priser

Bringeklipning

Jagtklipning

Halvklipning

Fuldklipning

Stribe under manen

Benklipning til knæerne

Benklipning til koderne

Mønster

Specielle ydelser

Kørsel

150 kr.

200 kr.

300 kr.

500 kr.

20 kr.

50 kr.

100 kr.

fra 100 kr.

fra 50 kr.

2 kr. pr. kilometer

Kontaktoplysninger findes her

islænder,_fuldklip_hele_krop.png
islænder,_fuldklip_2.png
islænder_stribe_under_man.png
islænder, mønster klip.png
islænder,_bringeklip.png
isænder,_jagtklip1.png
islænder,_halvklip.png
islænder,_fuldklip.png