Glitnir fra Hougaard
29243704_1581620758602534_36037628545466

Tilridning

Kort om tilridning

Når en unghest skal påbegynde sit liv som ridehest, er det utrolig vigtigt at den kommer ordenligt igang. Alle små fremskridt skal belønnes og der skal trænes med tålmodighed.

 

I min træning med de unge heste lægger jeg stor vægt på, at hestene er trygge ved situationerne og opgaverne, som den møder under tilridning. Derudover arbejder jeg mod at hesten tager nye elementer med sig og rykker sig hver gang den bliver trænet. 

Al begyndelse er svært, men alle heste skal have tid til at bearbejde alle nye situationer, specielt når de skal introduceres for et liv som ridehest. Jeg sætter en ære i at skabe fantastiske og rolige heste, helt fra "scratch"

Mål med tilridning

Jeg mener at en hest tilredet når:

 • Hesten står stille ved op- og afsidning.

 • Hesten går frem for signal

 • Hesten stopper for signal uanset tempo

 • Hesten kan rides i alle retninger og følger rytteren

 • Hesten kan rides ud alene og i flok

 • Hesten er tryg ved nye situationer og stoler på rytteren

 • Hesten kan håndteres uden problemer

 • Hesten har respekt for mennesker

15368731_10209991942668231_1693502490_o.

Vores metoder

Når vi tilrider heste, bruger vi altid de første par dage til at lære hesten at kende. På den måde ved vi bedst hvilken type hest, som vi har med at gøre, og hesten får lov til at falde til i vores stald. Vi skynder os aldrig med de unge heste, da de kun skal have gode oplevelser under tilridning. Vi bruger lydsignaler, både fra longe og fra sadlen, så hesten aldrig er i tvivl om hvilken reaktion vi ønsker. Et eksempel er "G,G"-lyden for at få hesten til at gå frem. Der er altid flere hestekyndige personer til stede, når hesten får sadel og rytter på for første gang.

Hvad kan du gøre?

For at skabe de bedste forudsætninger for tilridningen, er det en klar fordel for hesten, hvis den har været i hænder inden ankomst. Den skal gerne være tryg ved mennesker og vores omgang. Du kan eksempelvis tage din unghest ind og strigle den hver dag, trække ture med den og lære den basale ting, som fx at den ikke skal gå foran, når du trækker den. Det gør det nemmere for os og for hesten, hvis den kender sin plads ved siden af mennesket og respektere dette.

Priser

Hoppe el. vallak

Hingst

3.150 kr. pr. måned

4.000 kr. pr. måned

Priserne er inklusiv moms. Inkluderet er opstaldning, pasning og pleje.

Udgifter til dyrelæge, beslagsmed og andre behandlinger tilfalder ejer.

Ved flere heste fra samme ejer/stutteri, laves der en individuel aftale om priser.

IMG_1058.JPG
fullsizeoutput_2dc5.jpeg

Træning

Typer af træning

Herunder er listet nogle af de mest typiske træningsområder, som omhandler yderligere uddannelse af heste som er blevet redet til.

 • Indridning af grunddressur

 • Gangartstræning

 • Miljøtræning

 • Opdragelse og håndteringstræning

 • Stævnetræning

Kort om træning

At tage skridtet videre i ridning med en hest, kræver megen tålmodighed og teknik. Alle fremskridt skal belønnes og hesten skal være tilpas i alle udfordringer.

 

I min træning med alle typer heste, vægter jeg især at hesten er tryg ved mig og reagere på alle signaler. De skal flytte sig hver gang de bliver trænet og hele tiden være med under ridningen. Jeg lægger især stor vægt på korrekt bæring og overlinje i alle gangarter.

I videreuddannelsen lægger vi vægt på en god variation i træningen, for at opretholde en god arbejdslyst samt en glad og samarbejdsvillig hest

Vores metoder

Ingen heste er ens, hvilket også betyder at ingen heste kan trænes på samme måde. Derfor vil vores metoder altid variere fra opgave til opgave, når vi gangartstræner heste. I gangartetræningen indgår en del dressur, for at sikre at hesten kan bære sin krop korrekt uden spændinger. Træningen kan variere fra longe, ovalbane, ridehus og tur. Afhængig af opgaven, vil der blive lavet tids- og træningsplan med ejer/rytter, som til enhver tid kan komme og ride med. Som nævnt, så lægger vi stor vægt på variation i træningen. Vi inddrager blandt andet konditionstræning, styrketræning, trafiktræning, træning i skov, ​træning på bane og træning i ridehal. 

Hvad kan du gøre?

For at skabe de bedste forudsætninger for ridningen er det en fordel, hvis hesten kan grunddressur til middelniveau og har forståelse for hjælperne. Det anbefales at hesten ankommer nyskoet og har været redet kontinuerligt i en længere periode. Det er absolut også en god idé, at tjekke hestens tandsæt, inden den ankommer.

Priser

Hoppe el. vallak

Hingst

2.900 kr. pr. måned

3.150 kr. pr. måned

Priserne er inklusiv moms. Inkluderet er opstaldning, pasning og pleje.

Udgifter til dyrelæge, beslagsmed og andre behandlinger tilfalder ejer.

Ved flere heste fra samme ejer/stutteri, laves der en individuel aftale om priser.